Met grote regelmaat organiseren wij workshops van externe professionals.
06 februari 2024 
0 min. leestijd

Met grote regelmaat organiseren wij workshops van externe professionals.

Dat je later wordt wie je bent en doet wat je leuk vindt, lijkt soms helemaal niet zo vanzelf sprekend... Daarom vinden wij het belangrijk om mensen uit te nodigen die van hun passie hun professie hebben gemaakt, zodat we daarmee inspirerende rolmodellen tonen aan onze studenten.

Een inspirerend voorbeeld in categorie van passie naar professie 💪

Laatst hadden wij een smaakvolle dag op Vivere, dankzij de inspirerende kookworkshop van 𝗦𝘁𝗲𝗽𝗵𝗮𝗻𝗶𝗲 𝗱𝗲 𝗪𝗶𝘁 𝘃𝗮𝗻 𝗙𝗼𝗼𝗱𝗻𝗲𝗿𝗱.𝗻𝗹. Onze VO-ers kregen eerst een boeiende presentatie waarin Stephanie deelde hoe ze van haar kinderliefde voor koken uitgroeide tot een zelfstandige kok. 𝗛𝗮𝗮𝗿 𝘃𝗲𝗿𝗵𝗮𝗮𝗹?

Een mix van passie, zelfstudie en eindeloos veel experimenteren in de keuken, wat nu resulteert in haar binnenkort te openen eigen winkel. 🍴✨

Na de inspirerende woorden was het tijd om de mouwen op te stropen en de keuken in te duiken. De studenten hebben met enthousiasme en flinke dosis nieuwsgierigheid gewerkt aan het bereiden van pasta pesto, pizza en tiramisu — allemaal from scratch! 🍝🍕🍰

𝗗𝗲 𝗿𝗲𝗮𝗰𝘁𝗶𝗲𝘀? Van "super leuk!" tot "ongelooflijk lekker!" Dit soort praktische ervaringen verrijken niet alleen de smaakpapillen, maar ook de visie van onze studenten op wat mogelijk is met passie en doorzettingsvermogen.

 Bij Vivere draait het om het proeven van het leven in al zijn facetten, en vandaag was zeker een succesvol voorbeeld van hoe je van je hobby je beroep kunt maken.

Over de schrijver
Barbara is moeder van twee kinderen, Dexter en Skyler, en de oprichter en schoolleider van Vivere. Vanuit haar passie voor toekomstgericht en inspirerend onderwijs richtte ze Vivere op. Barbara heeft als doel een school te creëren waar kinderen ervaringsgericht en zintuiglijk kunnen leren. Ze gebruikt hiervoor de principes uit het democratische onderwijs. Barbara combineert haar rol als schoolleider met een diepe interesse in kunstmatige intelligentie, waarbij ze bewust kiest voor een evenwichtige balans en het beperken van schermtijd. Vivere is in 2016 begonnen met zes kinderen en twee leerkrachten in een oud verzorgingshuis. Inmiddels is uitgegroeid tot een levendige leeromgeving waar ruim 100 kinderen dagelijks onderwijs ervaren.
Reactie plaatsen