School op Zuid: een podcast over gelijke kansen voor verschillende kinderen

School op Zuid: een podcast over gelijke kansen voor verschillende kinderen

In de nieuwe podcastserie School op Zuid praat Karim Amghar, bekend van televisieprogramma Karim Pakt Zijn Kans, met leraren, ouders en andere betrokkenen, over kansenongelijkheid in het Rotterdamse onderwijs.

In aflevering 1 schuiven Marleen Sahertian, oud-docent op OBS Bloemhof en adjunct-directeur van de Laurentiusschool in Delft en Barbara van den Bosch, oprichter van Vivere Democratisch Onderwijs aan.

Rotterdam kent al sinds 2012 speciaal beleid voor basisscholen in de zeven focuswijken in Rotterdam-Zuid. Ruim 7000 leerlingen krijgen daar verplicht meer lesuren waarin de focus ligt op kunst, cultuur en sport. Wat doen deze extra lesuren met leerlingen en leraren? En helpen ze om kansenongelijkheid tegen te gaan?

Kijk je liever mee? Dan is hier de vidcast.

School op Zuid is een samenwerking van OPEN Rotterdam en Vers Beton en wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Meer lezen over de dagprogrammering op basisscholen op Rotterdam Zuid. Kijk dan op VersBeton.nl.

Over de schrijver
Barbara is moeder van twee kinderen, Dexter en Skyler, en de oprichter en schoolleider van Vivere. Vanuit haar passie voor toekomstgericht en inspirerend onderwijs richtte ze Vivere op. Barbara heeft als doel een school te creëren waar kinderen ervaringsgericht en zintuiglijk kunnen leren. Ze gebruikt hiervoor de principes uit het democratische onderwijs. Barbara combineert haar rol als schoolleider met een diepe interesse in kunstmatige intelligentie, waarbij ze bewust kiest voor een evenwichtige balans en het beperken van schermtijd. Vivere is in 2016 begonnen met zes kinderen en twee leerkrachten in een oud verzorgingshuis. Inmiddels is uitgegroeid tot een levendige leeromgeving waar ruim 100 kinderen dagelijks onderwijs ervaren.